stcrt-2009-20200-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Ceintuurbaan V’

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ceintuurbaan V’.met ingang van donderdag 24 december 2009 gedurende zes weken tot en met woensdag 3 februari 2010 in het stadhuis Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor eenieder ter inzage ligt. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het informatiecentrum in het stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Ceintuurbaan, zoals die is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Isala klinieken, locatie Sophia’ en op de Ceintuurbaan, zoals die is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Ceintuurbaan Noord’. Concreet houdt dit in dat het plan aan de noordzijde globaal loopt vanaf de Floresstraat en aan de zuidzijde globaal tot aan de Dr. van Heesweg.

Ten oosten van het plangebied liggen het bedrijventerrein De Vrolijkheid en het stadion van FC Zwolle. Ten westen van het plangebied komt de bestemmingsplangrens net over de grens van het bestemmingsplan De Aloë te liggen, langs de rand van de bestaande infrastructuur.

De aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is gelegen in de wens om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid aan de oostzijde van Zwolle te verbeteren door een aantal ingrijpende infrastructurele werkzaamheden uit te voeren. Zo voorziet het ontwerpbestemmingsplan in de reconstructie van het wegvak Ceintuurbaan tussen de kruisingen van de Meppelerstraatweg/Oude Meppelerweg en de Tesselschadestraat/Dr. van Heesweg en in de reconstructie van de kruising Ceintuurbaan met de Brederostraat en Boerendanserdijk..

Gedurende genoemde termijn kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Stad en Landschap, t.a.v. mevr. P. van den Broek, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor eenieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 22 januari 2010 een afspraak te maken met Patries van den Broek-Bredewold (tel. 038-498 23 62).

Zwolle, 15 december 2009

Naar boven