stcrt-2009-20143-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en gewijzigd vastgesteld exploitatieplan Waterpark Veldwijk Noord

De gemeenteraad heeft op 10 november 2009 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • Waterpark Veldwijk Noord

Het plangebied Waterpark Veldwijk Noord wordt globaal begrensd door de Socratesstraat, Stroweg, Stadionlaan, Kuipersdijk en de spoorlijn Enschede-Hengelo. Het bestemmingsplan heeft tot doel om mogelijk te maken dat het gebied kan worden omgevormd tot een groen en waterrijk doe-park met maatschappelijke voorzieningen. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van een brede school en een multifunctionele accommodatie mogelijk in het plangebied. Het historische watertorencomplex blijft gehandhaafd.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreffen wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen in de toelichting van het bestemmingsplan. Op de verbeelding, in de toelichting en de regels van het bestemmingsplan zijn tevens ambtshalve wijzigingen aangebracht. Zo is bijvoorbeeld de naam Waterwinpark Veldwijk Noord gewijzigd in Waterpark Veldwijk Noord. De wijzigingen zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen die bij de stukken is gevoegd.

Inzien en beroepschrift

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 24 december 2009 t/m 3 februari 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121, de gemeentewinkel in het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein 1 en op www.hengelo.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kan een ieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

De gemeenteraad heeft op 10 november 2009 het volgende exploitatieplan gewijzigd vastgesteld:

  • Waterpark Veldwijk Noord

Het plangebied Waterpark Veldwijk Noord wordt globaal begrensd door de Socratesstraat, Stroweg, Stadionlaan, Kuipersdijk en de spoorlijn Enschede - Hengelo. Met dit exploitatieplan wordt door het stellen van locatie-eisenen door het stellen van regels voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden een goede ruimtelijke kwaliteit nagestreefd. Daarnaast wordt een eerlijke verdeling van kosten en baten van de grondexploitatie nagestreefd.

Ten opzichte van het ontwerp exploitatieplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreffen wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Zo is bijvoorbeeld de naam Waterwinpark Veldwijk Noord gewijzigd in Waterpark Veldwijk Noord. De wijzigingen zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen die bij de stukken is gevoegd.

Inzien en beroepschrift

U kunt het exploitatieplan en de bijbehorende stukken van 24 december 2009 t/m 3 februari 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121, de gemeentewinkel in het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein 1 en op www.hengelo.nl. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht.

Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl

Naar boven