stcrt-2009-20098-001.pngOntwerpbestemmingsplan Waarder

Burgemeester en wethouders van Reeuwijk maken (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Waardermet de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 24 december 2009 gedurende 6 weken ter inzage ligt in de hal van het gemeentehuis, gevestigd aan de Raadhuisweg 3 te Reeuwijk-Brug. De stukken zijn tijdens openingsuren in te zien en zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.reeuwijk.nl (Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer → Waarder → Ontwerpbestemmingsplan Waarder).

Het plan voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor de kern Waarder en maakt een gering aantal ontwikkelingen mogelijk. Het plangebied wordt globaal aan de noordzijde begrenst door de A12, aan de zuidzijde door de wegen Westeinde en Oosteinde en verder door agrarische gronden.

Op het perceel Kosterdijk 9 wordt ter plaatse van de bakkerij een tweede woning mogelijk gemaakt. Hiervoor ligt tevens een ontwerpbesluit voor een hogere grenswaarde voor geluid ter inzage. Verder is een geringe uitbreiding van het mortuarium en een beheers-/opslagruimte ten behoeve van de begraafplaats direct ten oosten van het transformatorhuisje mogelijk gemaakt. Bij het bestemmingsplan treft u tevens een schets aan van verplaatsing van de woning Dorp 7 in oostelijke richting. Hoewel dit plan nog niet is opgenomen in het bestemmingsplan kunt u hierover wel een zienswijze indienen.

Voor het nog te gebouwen gedeelte van de Maximalocatie (fase 2 en 3) heeft een heroverweging plaatsgevonden en dat leidt tot een ander programma en plan. Daarom is dit gebied buiten het plangebied gehouden. Het perceel achter Dorp 2 – Molendijk 1 is vanwege ligging in een het actuele bestemmingsplan voor het buitengebied eveneens buiten het plangebied gehouden.

Binnen de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze op het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad van Reeuwijk, postbus 3, 2810 AA Reeuwijk. Wanneer u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn telefonisch contact opnemen met de heer R. van Meeteren van de afdeling Ontwikkeling, te bereiken via (0172)522 460.

Naar boven