stcrt-2009-20087-001.png Vaststelling van de Beleidsnota planschade en risicomanagement 2010

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij in haar vergadering van 1 december 2009 heeft besloten de beleidsnota Planschade en risicomanagement 2010 vast te stellen.

De Procedureregeling planschadevergoeding De Ronde Venen, door het college op 13 december 2005 vastgesteld, blijft tot 1 september 2010 gelden voor verzoeken aangevraagd op of na 1 juli 2008 en met een peildatum voor schade voor 1 september 2005.

Op 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) in werking getreden. Deze wet bevat onder andere enkele aanscherpingen, die voornamelijk zijn toegespitst op het creëren van uniformiteit bij het in behandeling nemen van planschadeverzoeken, het terugbrengen van het aantal planschadeclaims en de hoogte van de tegemoetkoming in planschade.

De meest ingrijpende wijzigingen in deze nieuwe beleidsnota:

  • Het begrip ‘schade’ is op voorhand beperkt.

  • Door de invoering van een eigen risico wordt de hoogte van de planschade teruggebracht. Hierdoor wordt niet meer gesproken over een ‘vergoeding van planschade’, maar over een ‘tegemoetkoming in planschade’.

Daarnaast zal toepassing worden gegeven aan het toekennen van een voorschot op de tegemoetkoming in schade als er sprake is van aanzienlijke schade in de vorm van inkomensderving (inkomensschade).

Voorts worden om de kwaliteit van de risicoanalyses te waarborgen alleen risicoanalyses geaccepteerd die zijn opgesteld door één van de deskundige en onafhankelijke adviseurs die in de bijlage bij de nota zijn opgenomen.

De beleidsnota Planschade en risicomanagement 2010 treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

Ter inzagelegging

Genoemde beleidsnota ligt vanaf heden kosteloos ter inzage in het register verordeningen gemeente De Ronde Venen bij balie 10 en/of 11 in het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 te Mijdrecht. Op verzoek van een ieder kan tegen betaling van de daarvoor geldende kosten een afschrift worden verkregen. Daarnaast is het besluit te vinden op www.derondevenen.nl.

Naar boven