Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 10 december 2009, nr. K&L2009064896, houdende wijziging van de Subsidieregeling milieugerichte technologie (wijziging Subsidieprogramma milieu & technologie 2010)

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gelet op artikel 15.13, eerste tot en met derde lid, van de Wet milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling milieugerichte technologie wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2.2.5 komt te luiden:

Artikel 2.2.5

In afwijking van artikel 1.3, eerste lid, onderdelen a, onder 2°, en b, mag voor directe loonkosten en voor andere typen arbeidskosten dan loonkosten een uurtarief gehanteerd worden van ten hoogste € 50,–, exclusief reis- en verblijfkosten en inclusief een opslagpercentage voor algemene kosten.

B

Aan artikel 2.2.7 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel b door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • c. in afwijking van artikel 1.3, eerste lid, onderdeel a, onder 5°, kosten ter zake de bescherming van intellectuele eigendomsrechten en het verkrijgen van die rechten.

C

Artikel 2.2.8 komt te luiden:

Artikel 2.2.8

Het subsidieplafond bedraagt voor het jaar 2010: € 5.000.000,–.

D

Artikel 2.2.10, onderdeel b, komt te luiden:

  • b. behoort tot en tevens een bedrijfsmatige activiteit uitvoert in, of zich richt op, een van de volgende categorieën van de Standaard Bedrijfsindeling 2008 Kamers van Koophandel en Fabrieken: de categorieën beginnend met 10 en 11, en de categorieën beginnend met 13 tot en met 33, ook wel genoemd: de doelgroep industrie, en.

E

In artikel 2.2.11, tweede lid, wordt ‘9 september 2009’ vervangen door: 8 september 2010.

ARTIKEL II

Paragraaf 2.2 van de Subsidieregeling milieugerichte technologie, zoals deze luidde voor het tijdstip waarop deze regeling in werking is getreden, blijft van toepassing op subsidies voor projecten als bedoeld in die paragraaf die voor dat tijdstip zijn aangevraagd.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 10 december 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

TOELICHTING

Door de onderhavige wijziging van de Subsidieregeling milieugerichte technologie zijn enkele wijzigingen in het Subsidieprogramma milieu & technologie (hierna: M&T) aangebracht en is tevens een subsidiebudget van € 5.000.000,– voor het jaar 2010 vastgesteld.

De overige wijzigingen van M&T hebben betrekking op:

  • In artikel 2.2.5 is bepaald dat voor aanvragen tot subsidie een uurtarief van ten hoogste € 50,– voor directe loonkosten wordt gehanteerd. Dat tarief geldt ook voor arbeidskosten die geen directe loonkosten zijn. Dit zijn bijvoorbeeld honoraria voor (interim-)managers.

  • Aan artikel 2.2.7 is een onderdeel toegevoegd waarin de kosten voor het verkrijgen van een octrooi als niet subsidiabele kosten worden aangemerkt.

  • In artikel 2.2.10, onderdeel b, is aangesloten bij het systeem ter aanduiding van bedrijfscategorieën dat Kamers van Koophandel tegenwoordig hanteren, de SBI 2008-indeling. Deze wijziging heeft geen invloed op de eigenlijke samenstelling van de doelgroep waarop M&T zich richt.

  • Met de wijziging van artikel 2.2.11 is de uiterste indieningtermijn voor aanvragen vastgesteld op 8 september 2010.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

Naar boven