stcrt-2009-20068-001.png Vaststelling bestemmingsplan Spoorzone midden en oost

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Gouda bij besluit van 9 december 2009 het bestemmingsplan Spoorzone midden en oost gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan Spoorzone Midden en Oost wordt begrensd door het spoor, het Albert Plesmanplein, de bebouwing ten noorden van de Burgemeester Jamessingel en het fietspad Winterdijk. Het bestemminsplan voorziet onder meer in de realisatie van het Huis van de Stad, de RijnGouwelijn, kantoren en commerciële voorzieningen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er in de toelichting, de voorschriften en de plankaart wijzigingen aangebracht. Een volledig overzicht van de wijzigingen is te vinden in hoofdstuk 3 van de Nota beantwoording zienswijzen. Belangrijke wijzigingen zijn:

  • De bestemming Woongebied is gewijzigd in Gemengd-2, hierbinnen is de realisatie van kantoren mogelijk gemaakt;

  • De begrenzing van de bestemming Verkeer is aangepast zodat het mogelijk is het huidige verkeersplein Albert Plesmanplein te handhaven;

  • De bestemming Verkeer-Verblijfsgebied ter hoogte van Driestar-Educatief is in westelijke richting uitgebreid in verband met de geplande inrit van de parkeerplaatsen.

Bij het bestemmingsplan liggen tevens ter inzage de PlanMER stadsproject Gouda en de MER beoordelingsnotitie (formeel aanmeldingsnotitie) stadsproject Gouda. De afkorting MER staat voor Milieueffectrapportage.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 december tot en met 3 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingsuren bij de stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda. Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn te raadplegen/downloaden op de website van de gemeente Gouda, www.gouda.nl/bekendmakingen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat:

  • voor degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben ingebracht;

  • iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 23 december 2009

Naar boven