stcrt-2009-20039-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Wilhelminadorp

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 23 december 2009 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Wilhelminadorp met bijbehorende toelichting en regels. Gedurende deze periode kan het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl, onder het kopje ‘Projecten’ en vervolgens ‘Actualisatie bestemmingsplannen’.

Het ontwerpbestemmingsplan beslaat globaal de wijken Wilhelminadorp en Kantonnier. Het plangebied wordt begrensd door de Willem de Zwijgerweg in het noorden, de spoorzone in het oosten, het Wilhelminakanaal in het zuiden en de ringbaan in het westen. Het ontwerpbestemmingsplan is een zogenoemd beheerplan en bestaat uit de integrale herziening van de nu in het gebied geldende regelingen. Er worden in het plan dan ook geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Uitzondering is o.a. de mogelijke realisatie van een woning aan de achterkant van Meklenburgstraat 3 (aan de Korenbloem).

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn zienswijze kenbaar maken. Deze zienswijzen moeten bij voorkeur schriftelijk worden ingediend en moet worden gericht aan de gemeenteraad van Best (adres: Postbus 50, 5680 AB Best). Wij verzoeken u bovenaan de brief te vermelden ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Wilhelminadorp’. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de projectleider de heer Wezenberg van de Afdeling Regie en Ontwikkeling (tel 0499-360 911).

Best, 15 december 2009

Burgemeester en wethouders van Best.

Naar boven