stcrt-2009-20028-001.png Ontwerpbestemmingsplan Dwarsried 2009

Burgemeester en wethouders van Kollumerland c.a. maken ter uitvoering van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 december 2009 gedurende zes weken bij de afdeling VROM op het gemeentehuis te Kollum gedurende de openingstijden voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp:

  • Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Dwarsried 2009;

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het watersportgebonden bedrijventerrein Dwarsried dat is gelegen in het noordoostelijk gedeelte van Kollum. Het voorliggende plan voorziet in een herziening van het vigerende bestemmingsplan dat op 22 maart 2007 is vastgesteld door de gemeenteraad. De herziening van het bestemmingsplan is opgesteld om een nieuwe inrichting van het bedrijventerrein mogelijk te maken. De inhoud van onderhavige herziening is grotendeels gelijk aan het vigerende bestemmingsplan.

Beeldkwaliteitplan

Uit oogpunt van het realiseren van een goede ruimtelijke kwaliteit en een aantrekkelijk bedrijventerrein is in het bestemmingsplan een paragraaf Beeldkwaliteit opgenomen. In deze paragraaf wordt het welstandsbeleid in de zin van artikel 12a van de Woningwet geformuleerd en zijn richtlijnen voor de welstandstoetsing opgenomen. De beeldkwaliteitparagraaf is een aanvulling op het beleid dat is geformuleerd in de welstandsnota. De beeldkwaliteitparagraaf vormt een onderdeel van de plantoelichting, maar wordt afzonderlijk door de gemeenteraad vastgesteld als het Beeldkwaliteitplan bij de Uitbreiding Dwarsried te Kollum.

Eventuele zienswijzen kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijk of mondeling door eenieder bij de gemeenteraad naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling VROM via telefoonnummer 0511-458 878. Het plan is ook digitaal te raadplegen op de website van de gemeente, www.kollumerland.nl.

Naar boven