stcrt-2009-20027-001.png Projectbesluit vastgesteld voor de percelen Wierdenseweg 23 te Enter en Veltkampsweg 1 te Hoge Hexel

Het college van burgemeester en wethouders heeft een tweetal projectbesluiten vastgesteld:

  • Wierdenseweg 23 te Enter: ierden: het bouwen van een wagenloods.

  • Veltkampsweg 1 te Hoge Hexel: het bouwen van een melkrundveestal.

Deze plannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. De wagenloods op het perceel Wierdenseweg 23 te Enter past niet binnen het geldende bestemmingsplan omdat de maximale oppervlakte aan bijgebouwen wordt overschreden. De melkrundveestal past niet binnen het geldende bestemmingsplan omdat de melkrundveestal gedeeltelijk is gesitueerd buiten het bouwblok en de stal niet voldoet aan de maximaal toegestane hoogte van 10 meter. Het geldende bestemmingsplan moet worden aangepast om deze bouwplan te kunnen realiseren. Het projectbesluit loopt daarop vooruit.

Tegen deze ontwerpprojectbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt of is toegezonden, een beroepschrift indienen bij de rechtbank in Almelo. Dat beroepschrift moet voorzien zijn van de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het bezwaar (waarom stelt u beroep in). U moet er rekening mee houden dat er kosten verbonden zijn aan de behandeling van een beroepschrift. Over de hoogte van het griffierecht kunt u contact opnemen met de rechtbank.

Voorlopige voorziening

Daarnaast kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank in Almelo verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed – gelet op de betrokken belangen – dat vereist. In dat geval moet u een kopie van het beroepschrift meesturen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan: de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Almelo, postbus 323, 7600 AH Almelo. U moet er rekening mee houden dat er kosten verbonden zijn aan de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening. Over de hoogte van het griffierecht kunt u contact opnemen met de rechtbank.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over het projectbesluit kunt u contact opnemen met het loket Bouwen en wonen, tel. 0546 580 838.

Naar boven