stcrt-2009-20023-001.png Ontwerpbestemmingsplannen Dronten, Vossemeerdijk 40 (Bungalowpark/azc-locatie) (9120) en Biomassa Van Werven (5020) te Biddinghuizen

Het college van Dronten maakt bekend dat de volgende ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen.

  • 1. Dronten, Vossemeerdijk 40 (Bungalowpark/azc-locatie) (9120).

  • 2. Ontwerpbestemmingsplan Biomassa Van Werven (5020) te Biddinghuizen.

1. Dronten, Vossemeerdijk 40 (Bungalowpark/ azc-locatie) (9120)

Het plangebied van dit ontwerpbestemmingsplan bevindt zich aan de Hanzeweg en de Vossemeerdijk in de nabijheid van de Roggebotsluis. De grenzen van het plangebied liggen langs de volgende wegen en gebieden.

  • Aan de noord- en westkant: bospercelen.

  • Aan de zuidkant: de N307 (Hanzeweg).

  • Aan de oostkant: de Vossemeerdijk.

Het azc voldoet niet meer aan de hedendaagse vereisten die het Centraal Orgaan opvang asielzoekers aan azc’s stelt. De locatie zal daarom worden opgewaardeerd tot een kwalitatief hoogwaardig azc waarbij tevens de opvangcapaciteit wordt uitgebreid van 800 naar 1000 plaatsen conform de afspraken met de gemeenteraad van Dronten. Tegelijkertijd zal het in de toekomst mogelijk moeten zijn de azc-locatie te gebruiken voor recreatieve functies. Hierbij wordt de oorspronkelijke functie van de locatie als bungalowpark in ere hersteld. Om deze gewenste ontwikkelingen planologisch-juridisch vast te leggen is dit bestemmingsplan opgesteld.

2. Ontwerpbestemmingsplan Biomassa Van Werven (5020) te Biddinghuizen

Het plangebied van dit plan beslaat het perceel aan de Biddingringweg 23 waar het bedrijf Van Werven is gevestigd. Het bestemmingsplan herziet het geldende bestemmingsplan en verwerkt de reeds verleende vrijstelling ex artikel 19.1 WRO in een nieuwe bestemming. Het plan voorziet in een actuele planologische regeling voor het bedrijf.

U kunt de desbetreffende stukken van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 (6 weken) tijdens openingstijden inzien bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Dronten.

Het gehele plan is ook beschikbaar op www.dronten.nl via de submenu’s Mijn Gemeente, Bouwen en Wonen − Bestemmingsplannen.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk bij het college van de gemeente Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze per e-mail indienen. Wel kunt u tijdens deze termijn mondeling zienswijzen indienen. Dit kan door een afspraak te maken. Voor het plan genoemd onder 1 kan dit met dhr. E. Heldoorn, tel. (0321) 388 215 en voor het plan genoemd onder 2 met mevr. A. Pallandt, tel. (0321) 388 246.

De gemeenteraad zal vervolgens binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit nemen omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan.

Dronten, 23 december 2009

Burgemeester en wethouders van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven