stcrt-2009-19986-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Eerde’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kom Eerde’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt van 09.00 tot 13.00 uur op woensdag van 9:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 9:00 tot 20:30 uur in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 2 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl

Het bestemmingsplan ‘Kom Eerde’ betreft een actualisatie van de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden in de bebouwde kom van Eerde. Tevens is de ontwikkeling van de woningbouwlocatie Zandvliet/Kapelstraat-noord inhet bestemmingsplan opgenomen. Op deze inbreidingslocatie kunnen circa 55 woningen voor verschillende doelgroepen worden gebouwd.

Tevens ligt het ‘Beeldkwaliteitplan inbreiding Kapelstraat te Eerde’ voor eenieder ter inzage. Het beeldkwaliteitplan beschrijft de gewenste kwaliteiten van de woningen (onder andere de bouwhoogte, materiaalgebruik, situering) en de kwaliteitsvoorwaarden van de aanleg van het openbaar gebied (waaronder de wegen, paden, groenstructuren, waterstructuren). Het beeldkwaliteitplan zal de gemeentelijke welstandsnota voor het gebied Zandvliet/Kapelstraat-noord vervangen en zal als gebiedsgerichte welstandsnota worden vastgesteld.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp van beide documenten kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor mondelinge reacties kan men terecht via het telefoonnummer 0413-386 556 van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen.

Ontwerpbeschikking Wet geluidhinder

In het kader van artikel 83 van de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel bekend, dat het ontwerpbesluit voor het vaststellen van een hogere grenswaarde voor de maximaal toelaatbare geluidbelasting op de gevels van de geprojecteerde woningen op de woningbouwlocatie Zandvliet/Kapelstraat-noord dient te worden genomen.

De ontwerpbeschikking tot het vaststellen van een hogere grenswaarde, ligt met ingang van de dag na de datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage op het stadhuis. Andere tijden zijn mogelijk op afspraak.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het mondeling inbrengen van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0413-386 535.

Veghel, 23 december 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven