Aankondiging van NCDO subsidieprogramma’s gericht op de versterking van het draagvlak in Nederland voor internationale samenwerking door middel van voorlichting en meningsvorming in 2010

In 2010 is het mogelijk subsidie aan te vragen voor activiteiten in Nederland die het Nederlandse publiek voorlichten en een mening laten vormen over internationale samenwerking en het leven van mensen in ontwikkelingslanden.

Er zijn in 2010 twee subsidieprogramma’s voor projecten in Nederland:

1. Programma Resultaten Ontwikkelingssamenwerking (PRO)

Subsidie voor landelijke projecten die gaan over internationale samenwerking tussen Nederland en een ontwikkelingsland of over het leven in een ontwikkelingsland. Dit subsidieprogramma kent twee modaliteiten:

  • a) PRO-regulier, waarbinnen het gehele jaar door aanvragen ingediend kunnen worden;

  • b) PRO-actief, waarbinnen er maximaal vier specifieke, eenmalige subsidierondes gehouden worden, elk met een eigen thema, doelgroep of methode. Via de website van NCDO wordt te zijner tijd per subsidieronde gecommuniceerd wat de afbakening is, welke subsidievoorwaarden en welk subsidieplafond van toepassing zijn.

2. Regionaal Programma Resultaten Ontwikkelingssamenwerking (RePRO)

Subsidie voor kleinschalige projecten met een lokaal of regionaal bereik die gaan over internationale samenwerking tussen Nederland en een ontwikkelingsland of over het leven in een ontwikkelingsland.

Beschikbaar budget per subsidieprogramma voor 2010:

  • 1. PRO € 4.500.000,-, met de volgende onderverdeling:

    • a. PRO (regulier) € 3.300.000,- met een maandelijks subsidieplafond van € 275.000,-;

    • b. PRO-actief € 1.200.000,- (totaal budget voor maximaal vier subsidierondes).

  • 2. RePRO € 475.000,-.

Voor meer informatie over inhoud, subsidievoorwaarden en procedure: www.ncdo.nl.

NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking door middel van campagnes en projecten. Als mensen al betrokken zijn, ondersteunt NCDO hen met informatie, geld of adviezen. De millenniumdoelen zijn de leidraad voor alle activiteiten van NCDO.

Naar boven