stcrt-2009-19970-001.png Ontwerpbestemmingsplan Rijssensestraat 15a te Wierden

Het verbouwen van een onbewoonde woning tot woning op het perceel Rijssensestraat 15a te Wierden.

Er is een verzoek binnengekomen om de onbewoonde woning, welke in gebruik is als opslagruimte, te mogen verbouwen tot woning op het perceel Rijssensestraat 15a te Wierden.

Volgens het ter plaatse geldende bestemmingsplan kan aan het verzoek geen gevolg worden gegeven, omdat het niet past in dat bestemmingsplan aangezien er op het perceel maar twee woningen zijn toegestaan en door de verbouw er een derde woning ontstaat. De gemeente is echter bereid dat bestemmingsplan te herzien.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Wierden-Centrum, herziening Rijssensestraat 15a te Wierden’. In dit ontwerpbestemmingsplan is geregeld dat de onbewoonde woning welke in gebruik was als opslagruimte, kan worden verbouwd tot woning.

Met de aanvrager hoeft geen overeenkomst inzake het kostenverhaal gesloten te worden.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 24 december 2009 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze kan op een aantal manieren ingediend worden:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan het ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dit geval kunt u gebruik maken van het formulier ‘Zienswijzen en bedenkingen’ dat u kunt vinden op onze website.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolgprocedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan, eventueel gewijzigd, vastgesteld. Dat wordt gepubliceerd in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op onze website www.wierden.nl.

Naar boven