stcrt-2009-19967-001.png Beoordelingsnotitie milieueffectrapportage F. Jukema, Pastorijreed 1 te Sexbierum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, naar aanleiding van de door F. Jukema ingediende beoordelingsnotitie betreffende de door hen voorgenomen activiteiten aan de Pastorijreed 1 te Sexbierum hebben besloten dat:

  • ter voorbereiding op het besluit op de aanvraag voor een milieuvergunning geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

De voorgenomen activiteiten en uitbreidingen zijn:

  • het uitbreiden van het aantal te houden vleeskuikens van 70.000 naar 149.000 stuks (uitbreiding met 79.000 stuks);

  • het installeren van een houtgestookte verwarmingsinstallatie;

  • het bouwen van twee nieuwe stallen en het verbouwen van de bestaande stallen tot emissiearme stallen.

De betreffende stukken liggen met ingang van 28 december 2009 voor de duur van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 18.00 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de heer P.D. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380438.

Een beoordelingsbesluit waarbij is bepaald dat geen milieu-effectrapportage nodig is, moet worden aangemerkt als een Besluit inzake de procedure tot voorbereiding van een Besluit (artikel 6:3 Algemene wet bestuursrecht). Het Besluit is op zichzelf niet appellabel. Indien derden van mening zijn dat er wel een milieu-effectrapportage zou moeten worden gemaakt kunnen zij dit kenbaar maken in het kader van de Wet milieubeheer procedure.

Franeker, 23 december 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven