stcrt-2009-19912-001.png Ontwerpbestemmingsplan Herziening Leiden Noord

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening en in samenhang met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 28 december 2009 het ontwerpbestemmingsplan Herziening Leiden Noord voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

De herziening heeft betrekking op het bestemmingsplan Leiden Noord dat na de uitspraak van de Raad van State op 30 september 2009 onherroepelijk is geworden.

In het vigerende bestemmingsplan Leiden Noord zijn drie gebiedsgerichte projecten geregeld, namelijk Nieuw Leyden, de Groenoordhallen e.o., het Kooiplein en de reconstructie van de Willem de Zwijgerlaan.

De aanleiding tot het opstellen van een (partiële) herziening is om te voorzien in het herstel van een aantal (technische) onvolkomenheden. Daarnaast is het bestemmingsplan Leiden Noord door Gedeputeerde Staten van Zuid Holland deels niet goedgekeurd en is daarna door de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het wel goedgekeurde gedeelte niet volledig in stand gelaten. Ook op deze onderdelen wordt een deel van het bestemmingsplan aangepast. Het gaat daarbij om wijzigingen van de plankaart, de voorschriften en de toelichting.

Geen voorontwerp, maar ontwerp in procedure

Omdat de Herziening Leiden Noord uit overwegend (technische) correcties bestaat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden op 8 december 2009 besloten op basis van artikel 2 lid 3 van de inspraakverordening, de herziening Leiden Noord niet als voorontwerp ter inzage te leggen. De herziening komt daarom op basis van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening als ontwerp in procedure.

Het ontwerpbestemmingsplan Herziening Leiden Noord bestaat uit 10 verbeeldingen, regels en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan Herziening Leiden Noord ligt vanaf maandag 28 december 2009 zes weken ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan de Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Het is ook mogelijk per e-mail te reageren. Een e-mailbericht kunt u sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze Herziening Leiden Noord.’ Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak. Bel hiervoor naar het secretariaat van het team Stadsruimte, tel. (071) 5165828.

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Beschikbaarheid en te koop

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan Herziening Leiden Noord zijn digitaal (in PDF) beschikbaar op de website van de gemeente Leiden: www.leiden.nl\ruimtelijkeordening

Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is het ontwerpbestemmingsplan Herziening Leiden Noord verkrijgbaar (€ 7,50 per stuk).

Informatie

Nadere informatie bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden, tel. (071) 5165502, maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur en vrijdag van 9.00–12.00 uur of per e-mail: service.bowo@leiden.nl

Naar boven