stcrt-2009-19869-001.png Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan De Schans

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikelen 3.8 en 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In zijn vergadering van 2 november 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan De Schans gewijzigd analoog en digitaal vastgesteld. Het plan voorziet in de realisatie van het project De Schans en de actualisering van het laatste deel van het bestemmingsplan ‘Hondsbroeksche Pleij en Schans’. Het plan omvat een planverbeelding (kaart), plantoelichting en planregels met daarbij het kwaliteitshandboek De Schans Westervoort (15 oktober 2007) en diverse onderzoeksrapporten.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht. Deze hebben betrekking op:

  • de manier van het beschermen van de archeologische waarden;

  • aanpassing van de grens van de bestemming WG-1 en de rooilijn van het bouwvlak binnen deze bestemming;

  • aanpassen bestemming Tuin aan de kadastrale grens;

  • aanpassing van de toelichting inzake geluid en verkeer;

  • aanpassing van de maximale goothoogte van een vrijstaand bijgebouw;

  • aanpassingen aan de hoogte en de ligging van de wallen in het park;

  • aanpassing in de regels zodat bij het voet-/fietspad geen verlichting mogelijk is;

  • aanpassing van aanduidingen op de verbeelding en aanpassing van de nummering van de planregels vanwege het digitaal beschikbaar kunnen stellen van het bestemmingsplan op RO-online;

  • aanpassing van de planregels met betrekking tot de bescherming van de archeologische waarden ten zuiden van de buitenste gracht, zodanig dat geregeld wordt dat er geen archeologisch onderzoek of een aanlegvergunning nodig is als met archeologisch onderzoek is aangetoond dat er geen archeologische waarden aanwezig zijn.

  • verwijdering van de dubbelbestemming ‘Waterstaat-Waterkering’ ter plaatse van de bouwvlakken op de percelen Schans 8 en Schans 9.

In dezelfde vergadering heeft de gemeenteraad besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wro is het raadsbesluit verzonden aan gedeputeerde staten van Gelderland en de inspectie VROM. Van beide instanties is binnen de termijn van zes weken geen reactie ontvangen.

Het raadsbesluit en -voorstel en het bestemmingsplan liggen met ingang van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2009 (zes weken) ter inzage bij de receptie van de afdeling Publiekszaken (publieksbalie) van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • a. 08.00–12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00–16.00 uur (op afspraak: 026-31 79 231; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00–20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Het raadsbesluit en -voorstel en het bestemmingsplan zijn eveneens in te zien op www.westervoort.nl, onder Beleid en projecten, Bouwprojecten, De Schans.

Tijdens deze periode van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tijdens die periode is het ook mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van deze afdeling. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn is afgelopen. De werking daarvan wordt echter opgeschort indien een voorlopige voorziening is gevraagd en zolang daarop nog niet is beslist.

Het college van burgemeester en Wethouders van Westervoort.

Naar boven