stcrt-2009-19864-001.png Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied, 1ste herziening, aanpassingen plankaart en regels

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit evenals het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, 1ste herziening, aanpassingen plankaart en regels’ met de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd.

De aanleiding voor deze herziening betreft een aantal omissies in het (deels) goedgekeurde bestemmingsplan Landelijk Gebied.

De omissies op de plankaart betreffen de volgende onderdelen. De agrarische bedrijven aan de Beimerwaard 2, Fraterwaard 5 en Middelwaard 1 te Ellecom hebben in het bestemmingsplan Landelijk Gebied een lager maximum toegelaten aantal m2’s aan gebouwen toebedeeld gekregen dan feitelijk vergund is. Daarnaast heeft het agrarisch bedrijf aan de Beimerwaard 2 een vergroting van de melkstal aangevraagd en dit past niet in het bestemmingsplan Landelijk Gebied. De m2’s aan gebouwen worden gecorrigeerd.

Bij het Rozenbos 19 te Rheden komt de bestaande situatie ten aanzien van een aantal bijgebouwen behorende bij het perceel en het bouwvlak voor de woningen niet overeen met de plankaart. Ook dient er een correctie plaats te vinden van de plankaart voor de feitelijke loop van de Beekhuizensebeek ter hoogte van de Beekhuizenseweg nummers 6, 8 en 10 te Velp.

De omissies voor de regels betreffen de volgende onderdelen. Het gebruik van de recreatiewoning aan de Beimerwaard 1 te Ellecom en het gebruik van de sporthal aan de Eikenstraat 5 te Ellecom is niet opgenomen in de bijlage van de regels. Daarnaast heeft een aantal regels een redactionele wijziging nodig opdat er een duidelijke koppeling is tussen regels en plankaart. Het betreft hier onder andere regels die betrekking hebben op de Harderwijkerweg 11 en de Harderwijkerweg 25-a te Laag-Soeren en de aanlegsteigers in de Steegse Haven en bij Dieren.

Daarnaast bevat de herziening twee onderdelen van het bestemmingsplan Landelijk Gebied waar door Gedeputeerde Staten goedkeuring aan is onthouden. Aan het agrarisch bedrijf aan de Priesnitzlaan 10 te Laag-Soeren is met betrekking tot het gebruik als intensieve veehouderij goedkeuring onthouden vanwege de planologische uitbreidingsmogelijkheden. Om het bedrijf in ieder geval in zijn huidige vorm planologisch mogelijk te maken is een herziening nodig van het bestemmingsplan. Daarnaast is goedkeuring onthouden aan een algemeen onderdeel van het aanlegvergunningenstelsel waardoor het nadelige gevolg hiervan onbedoeld groter is dan beoogd met het onthouden van de goedkeuring.

Zij kunnen van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 worden ingezien bij het Publieksbureau in het Gemeentehuis te De Steeg, het servicecentrum Dieren aan het Ericaplein 5-a te Dieren en het servicecentrum Velp aan Den Heuvel 32 te Velp. Zij zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website www.rheden.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.

De Steeg, 23 december 2009

Naar boven