stcrt-2009-19842-001.png Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied met ingang van 23 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied bestaat uit een toelichting, planregels, plankaart en bijlagen en heeft betrekking op het gehele landelijke gebied van de gemeente Nederlek, inclusief De Zaag. Het tot het Veenweidepact behorend gebied, dat gelegen is in het oostelijke deel van het landelijke gebied, maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied betreft een herziening van de bestemmingsplannen Krimpen landelijk gebied, Lekkerkerk landelijk gebied 1982, Loetbos 1996 en de correctieve herziening 1999, Bakkerswaal, Buitendijkse gronden, Boskalis, Boezemweg, De Zaag en Kerkweg-Noord (deels). Het plan is conserverend van aard, in die zin dat het de geldende rechten op een adequate wijze regelt en wat zoveel mogelijk inspeelt op de voorziene algemene ontwikkelingen in het plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 23 december 2009 ter inzage. Dit betekent dat u het ontwerpbestemmingsplan digitaal kunt raadplegen via www.nederlek.nl of kunt komen inzien bij de publieksbalie op het gemeentehuis. Aan de digitale publicatie en stukken kunnen geen rechten worden ontleend. De analoge stukken zijn juridisch gezien rechtsgeldig.

Zienswijzen

Gedurende de bovenstaande termijn van 6 weken kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied’ Postbus 2503, 2940 AA te LEKKERKERK.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen (maandag tot en met donderdag) een afspraak maken met mevrouw M. de Bruin via telefoonnummer 0180-667717. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan (o.a. bestemming van een bepaald perceel) kunt u contact opnemen met de publieksbalie via telefoonnummer 0180-667722.

Lekkerkerk, 22 december 2009

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederlek.

Naar boven