stcrt-2009-19834-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Spoorzone − De Driemark/Besluit hogere grenswaarden Spoorzone − De Driemark

De raad van de gemeente Winterswijk heeft in zijn vergadering van 17 december 2009 het bestemmingsplan Spoorzone − De Driemark vastgesteld en op 2 december 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders, in relatie tot het bestemmingsplan Spoorzone − De Driemark, hogere grenswaarden inzake wegverkeerlawaai vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden maken de bouw van een school en een aantal voorzieningen mogelijk. Het plan ligt in het spoorzonegebied. Dit gebied wordt aan de noordoostzijde begrensd door de spoorlijn Zutphen − Winterswijk. Aan de zuidzijde van het plangebied ligt de Parallelweg en aan de noordwestzijde de Misterweg.

Het bestemmingsplan Spoorzone − De Driemark, bijbehorend vaststellingsbesluit en het besluit hogere grenswaarden liggen gedurende zes weken met ingang van woensdag 23 december 2009 tot en met dinsdag 2 februari 2010 bij de receptie van het gemeentekantoor ter inzage. Het bestemmingsplan, bijbehorend raadsbesluit en het besluit hogere grenswaarden zijn ook digitaal in te zien via onze website: www.winterswijk.nl→wonen en leven→ruimtelijke ordening→deelplannen kom.

Gedurende de termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door: degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad; belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor vermelde beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dát verzoek is beslist.

Gedurende de termijn kan tegen het besluit hogere grenswaarden door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeente, en belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarden kunt u in tweevoud sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te Den Haag.

22 december 2009

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk.

Naar boven