stcrt-2009-19824-001.png Ontwerpprojectbesluit ‘Cabauw Uitbreiding’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het Projectbesluit ‘Cabauw Uitbreiding’ met ingang van 23 december 2009 gedurende zes weken in ontwerp ter inzage ligt.

Aanleiding voor het projectbesluit is een nieuwe ontwikkeling aan de oostzijde van de kern van Cabauw. Deze ontwikkeling betreft de realisatie van totaal 36 woningen, een school, een jeugdgebouw en een evenemententerrein. Als voorbereiding op de bouwwerkzaamheden dienen de gronden bouw- en woonrijp gemaakt te worden. Deze werkzaamheden passen niet binnen de huidige bestemming en lopen vooruit op het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan voor dit gebied. Voor de ruimtelijke onderbouwing van het projectbesluit verwijzen wij naar het ontwerpbestemmingsplan ‘Cabauw Uitbreiding’. Dit ontwerpbestemmingsplan ligt eveneens ter inzage.

Het plangebied ligt ten oosten van de begraafplaats en de Kerklaan. Ten noorden van de locatie bevindt zich de Cabauwsekade en zuidelijk liggen weilanden.

Het plangebied ligt voor een gedeelte in het bestemmingsplan ‘Cabauw 1976’ en voor het overige in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’.

Ter inzage

Het ontwerpprojectbesluit ligt van 23 december 2009 tot en met 2 februari 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling ROB Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden kan het ontwerpprojectbesluit worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via telefoonnummer 0348-559 911. Daarnaast is het ontwerpprojectbesluit raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het besluit ter inzage ligt kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpprojectbesluit naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik, onder vermelding van: Projectbesluit ‘Cabauw Uitbreiding’. Indienen van een zienswijze via e-mail is eveneens mogelijk op het emailadres: marianne.van.schaik@lopik.nl

Lopik, 22 december 2009

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven