stcrt-2009-19819-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Thematische herziening Landbouwontwikkelingsgebied Azewijn’ en bijbehorende planMER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Thematische herziening Landbouwontwikkelingsgebied LOG Azewijn’ inclusief de bijbehorende planMER ‘LOG Azewijn’ met ingang van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 voor eenieder ter inzage ligt. Tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30−12.00 uur, maandag tot en met donderdag van 15.00−17.00 uur; maandag van 17.00−19.00 uur) kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. Op verzoek kunt u het plan ook inzien buiten kantooruren. U kunt dan contact opnemen met de Publieksbalie, tel (0315) 292 292. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente ( www.oude-ijsselstreek.nl ) onder ‘De Gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’.

Plangebied en inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een thematische herziening van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2000, (herziening 2002)’ ten behoeve van de doorvertaling van de ontwikkelingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij zoals opgenomen in de vastgestelde gebiedsvisie ‘Landbouwontwikkelingsgebied Azewijn’. De begrenzing van het plangebied zoals opgenomen op de themakaart als onderdeel van deze herziening, komt overeen met de begrenzing van het landbouwontwikkelingsgebied Azewijn zoals opgenomen in de vastgestelde gebiedsvisie met dien verstande dat deze herziening zich beperkt tot het grondgebied van de gemeente Oude IJsselstreek.

PlanMER

In het kader van deze herziening is het opstellen van een planMER verplicht. De planMER procedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuursorganen en andere belanghebbenden over de reikwijdte en het detailniveau van de op te stellen planMER. Hiertoe is een notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ opgesteld. Op basis van de vastgestelde notitie is de planMER opgesteld. In de planMER zijn de verschillende in de vastgestelde gebiedsvisie opgenomen ontwikkelingsprincipes en uitbreidingsmogelijkheden voor intensieve veehouderij beoordeeld op de effecten voor het milieu in en rond het landbouwontwikkelingsgebied. Daarbij zijn verschillende alternatieven betrokken.

Reacties

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpplan met de daarbijbehorende planMER kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Oude IJsselstreek , Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de Publieksbalie, tel. (0315) 292 292.

Naar boven