stcrt-2009-19748-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Bouwen – locatie Bouwakker-Haverstuk (voormalige garage Lammers)’

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Bouwen – locatie Bouwakker-Haverstuk (voormalige garage Lammers)’ ter inzage ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Op de hoek van de Bouwakker en het Haverstuk te Drachten was voorheen een garagebedrijf gevestigd. Dit bedrijf is naar elders verplaatst. Voor de betreffende locatie is een plan ontwikkeld dat voorziet in de bouw van 18 gestapelde woningen in 3 lagen aan de Bouwakker en 3 rijenwoningen aan het Haverstuk. De gestapelde woningen maken deel uit van een nieuwe pleinwand aan de zuidkant van de centrale open ruimte, de Klaverweide. Het plangebied maakt deel uit van een groter herstructureringsgebied.

Dit gebiedje ligt in de wijk De Bouwen, waarvoor een bestemmingsplan in voorbereiding is. omdat de bebouwing van de betreffende locatie op korte termijn wenselijk is, kiest de gemeente ervoor een apart bestemmingsplan voor deze locatie te ontwikkelen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, inclusief ontwerpraadsbesluit, met ingang van vrijdag 18 december 2009 t/m donderdag 28 januari 2010 (6 weken) ter inzage in het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten en is te raadplegen via www.smallingerland.nl. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk/mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen, kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Naar boven