Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 14 december 2009, nr. IVV/FB/2009/24986, tot wijziging van de Regeling Wfsv in verband met aanpassing van de loonsomgrens grootwinkelbedrijf en enkele andere wijzigingen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikelen 95 en 122 van de Wet financiering sociale verzekeringen;

Besluit:

ARTIKEL I

De regeling Wfsv wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 5.23 wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van onderdeel g een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. overige posten met betrekking tot het Toeslagenfonds: wettelijke rente, proceskosten, rentelasten en de ontvangsten met betrekking tot de boeten verkregen met toepassing van artikel 14a van de TW.

B

Aan artikel 5.29b wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van onderdeel c een onderdeel toegevoegd, luidende:

d. overige posten:

de overige posten met betrekking tot het Wajong-fonds en de overige posten met betrekking tot het Toeslagenfonds.

C

In onderdeel 19 van Bijlage 1, behorend bij artikel 5.1, wordt ‘€ 5.330.163’ vervangen door: € 5.490.068.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, met dien verstande dat artikel I, onderdeel C, terugwerkt tot en met 1 januari 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 14 december 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Omdat in de artikelen 5.30, 5.31, 5.34 en 5.35 van de Regeling Wfsv wordt verwezen naar ‘overige posten’ en deze overige posten niet alleen betrekking behoren te hebben op de overige posten met betrekking tot het Wajong-fonds maar ook op de overige posten met betrekking tot het Toeslagenfonds, is bij artikel I, onderdeel A, in artikel 5.23 voor laatstgenoemde overige posten een definitie toegevoegd.

Met artikel I, onderdeel B, wordt artikel 5.29b aangevuld met het begrip ‘overige posten’ die evenals de uitkeringen betrekking hebben op de overige posten in beide fondsen.

Met artikel I, onderdeel C, wordt bijlage 1 bij de regeling Wfsv geactualiseerd.

De loongrens voor de sector Grootwinkelbedrijf wordt jaarlijks geïndexeerd aan de hand van de gemiddelde contractloonontwikkeling in de Macro Economische Verkenning van het Centraal Planbureau (CPB). De loongrens wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2009 gesteld op € 5.490.068. Daarbij is aangesloten bij de gemiddelde contractloonontwikkeling van bedrijven over 2009 van 3%, zoals die in de Macro Economische Verkenning 2010 van het CPB is opgenomen. Herindeling naar een andere sector vindt normaliter plaats indien een werkgever functioneel gedurende 3 jaren voldoet aan de vereisten zoals die gelden voor een andere sector dan zijn oorspronkelijke sector.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven