stcrt-2009-19733-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorzone, na herziening’ ter inzage

Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorzone, na herziening’. Het ontwerpplan is in voorbereiding en kan naar aanleiding van de reacties worden aangepast.

Het plangebied beslaat het in de bebouwde kom van Delft gelegen tracé van het spoor vanaf ’t Haantje in het noorden tot voorbij de Abtswoudseweg in het zuiden. Het gehele gebied tussen de gevels van de (huidige) Spoorsingel en Phoenixstraat is bij het plangebied inbegrepen. In het centrale deel omvat het plangebied de gehele Houttuinen, het huidige Stationsplein, het PTD-terrein, de Van Leeuwenhoeksingel en aan de westzijde van het huidige spoor het NS-emplacement tot en met het Lokomotiefpad. Het zuidelijk deel van het plangebied omvat eveneens een emplacementterrein van de NS, een deel van het bedrijventerrein Voorhof-Noord ten zuiden van de Westlandseweg en een smalle strook langs het bestaande spoor.

Op 23 februari 2006 heeft de raad van de gemeente Delft het bestemmingsplan Spoorzone vastgesteld. Inmiddels is het project aanbesteed en voor een groot deel verder bouwkundig ontworpen. Onder meer als gevolg van gewijzigde regelgeving en technische eisen wijken de ontwerpen in beperkte mate af van het geldende bestemmingsplan. Daarom wordt het bestemmingsplan geactualiseerd en op een aantal punten herzien.

Bekijken van het ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken vanaf 22 december 2009 tot en met 1 februari 2010 bekijken bij de Publieksbalie aan de Phoenixstraat 16, geopend op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur. Tegen betaling van € 25,– kunt u bij de Publieksbalie een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke website www.gemeentedelft.info, onder het kopje ‘Uw inspraak telt’ (klik door naar 'Plannen ter inzage’).

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt gedurende de inzagetermijn reageren op het plan door uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan te sturen naar:

De gemeenteraad van Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw schriftelijke reactie (zienswijze) moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbestemmingsplan het gaat. U kunt uw reactie tot en met 1 februari 2010 indienen.

Op woensdag 13 januari 2010 van 18.00 tot 20.00 uur wordt een inloopbijeenkomst gehouden in het informatiecentrum Delft Bouwt aan de Barbarasteeg 2. Tijdens die bijeenkomst kunt u mondeling reageren op het ontwerpbestemmingsplan en vragen stellen aan deskundigen. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Procedure

Iedereen die heeft gereageerd op het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een nota, waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota Zienswijzen en het bestemmingsplan worden voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De raad bepaalt of het bestemmingsplan, voordat het bestemmingsplan in de gemeenteraad wordt behandeld, in de Raadscommissie wordt besproken. Het vaststellen van het bestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Staatscourant, Delft op Zondag en de Delftse Post.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksbalie via telefoonnummer 14015 of via www.gemeentedelft.info.

Naar boven