stcrt-2009-19665-001.png Ontwerpbestemmingsplan De Brei  in Ingen

Burgemeester en wethouders van Buren maken overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Brei 9’ met de daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan dient om het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied  Lienden’ gedeeltelijk te herzien, teneinde de vergroting van een agrarisch bouwperceel aan De Brei 9 te Ingen mogelijk te maken. De vergroting is ten behoeve van de realisatie van een nieuwe bedrijfloods en de vervanging en verplaatsing van de huidige bedrijfswoning. Op de locatie is een bedrijf gevestigd voor de teelt en in- en export van fruit.

Het plangebied ligt ten zuiden van Ingen aan de Brei 9, tegen de kern Ommeren aan.

Het plangebied ligt langs de weg de Brei. Parallel aan de Brei loopt de provinciale weg, de N320.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Daarnaast zijn Burgemeester en wethouders van Buren voornemens om voor de nieuw te projecteren bedrijfswoning binnen dit plangebied een hogere grenswaarde Wet geluidhinder vast te stellen.

Voor de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarde is de procedure zoals bedoeld in artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in samenhang met artikel 110 c van de Wet geluidhinder (Wgh) van toepassing.

In beginsel mag de geluidsbelasting van het wegverkeer op de gevels van geluidsgevoelige bestemmingen (waaronder woningen) niet hoger zijn dan 48 dB, de zogenaamde voorkeursgrenswaarde. Burgemeester en wethouders kunnen, in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden, hogere waarden (maximaal 58 dB bij nieuwe buitenstedelijke ontwikkelingen) toestaan dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting door het wegverkeerslawaai van de N320.

Conclusie van het akoestisch onderzoek: er is sprake van een geluidsbelasting aan de buitengevel van de nieuw te bouwen bedrijfswoning van 52 dB. Dit is hoger dan de voorkeursgrenswaarde, maar lager dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. De te hoge geluidsbelasting is alleen toelaatbaar na een afwegingsproces. Het ontwerpbesluit is het resultaat van dit afwegingsproces. Tegen het ontwerpbesluit kan een zienswijze worden ingediend.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 17 december 2009 gedurende zes weken tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, de Wetering  1 te Maurik. Het plan wordt tevens digitaal  beschikbaar gesteld via de website www.buren.nl onder: Leven in Buren → Wonen en leefomgeving → Bestemmingsplannen/Structuurschetsen → Overzicht van geldende en ontwerpbestemmingsplannen → Ontwerpbestemmingsplan ‘Ingen, De Brei 9’.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0344-579 279.

Naar boven