stcrt-2009-19630-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Almere Poort, 1e partiële herziening’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied ‘Almere Poort’ een nieuw bestemmingsplan is voorbereid.

Het ontwerp van de 1e partiele herziening van bestemmingsplan Almere Poort ligt met bijbehorende stukken, met ingang van 21 december 2009 tot en met 1 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

De gedeeltelijke bestemmingsplanherziening betreft globaal bestemmingaanpassingen/correcties op de plankaart in gebiedsgedeelten van de bestemmingen:

  • Bedrijfsdoeleinden (B, Hogekant)

  • Woongebied I (WG I, Columbuskwartier) en Uit te werken Parkgebied (UP, Cascadepark West),

  • Woongebied II (WG II, Homeruskwartier), Uit te werken gebied voor Wonen en Bos (UWB, Pampushout) en Bosgebied (BOS, Pampushout)

  • Uit te werken Kantoorgebied (UK, Olympia Officepark), Uit te werken Centrumgebied I en II (UCG I en II, Olympiakwartier), Groen met Gemengde Voorzieningen (GGV) en Spoordoeleinden (S)

  • Medebestemming Onderwijsdoeleinden binnen het gebied Lagekant

  • Water (WA).

Het doel van de herziening is om het geldende bestemmingsplan Almere Poort marginaal bij te stellen en hiermee te verbeteren. De bestemmingsplanherziening bevat dan ook tekstuele aanpassingen en ondergeschikte inhoudelijke zaken.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Almere indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. Ontwerpbestemmingsplan ‘Almere Poort, 1e partiële herziening’.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen, dat kan via de ambtelijke dienst, Dienst Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieubeleid (DSO/ROM). In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met het secretariaat DSO/ROM op telefoonnummer (036) 548 41 93. Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u ook naar dit telefoonnummer.

De ingebrachte zienswijzen worden zo nodig in het vast te stellen bestemmingsplan verwerkt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is digitaal in te zien op www.almere.nl

Naar boven