stcrt-2009-19616-001.png Ontwerpbestemmingsplan Archeologie

Op 15 december 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerpbestemmingsplan Archeologie vast te stellen. Het bestemmingsplan Archeologie omvat het hele grondgebied van de gemeente Leiden. Aanleiding tot het opstellen van het bestemmingsplan zijn:

  • het opnemen van regels in de bestemmingsplannen die nog geen regels ter bescherming van archeologische waarden en verwachtingen bevatten;

  • het voor heel Leiden gelijktrekken van de wijze waarop de bescherming van archeologische waarden en verwachtingen is opgenomen, waarmee de duidelijkheid voor betrokkenen toeneemt en de regeldruk vermindert.

Het ontwerpbestemmingsplan Archeologie bestaat uit een verbeelding, planregels en een toelichting.

Geen voorontwerp ter inzage

Op basis van artikel 2, lid 3 van de inspraakverordening heeft het college besloten het bestemmingsplan niet als voorontwerp ter inzage te leggen, omdat het bestemmingsplan Archeologie een vertaling is van vigerend beleid naar bestemmingsplannen en voor een groot deel van Leiden reeds een soortgelijke bescherming van archeologische waarden en verwachtingen is opgenomen. Het plan wordt direct als ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Archeologie zal conform het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf maandag 21 december 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), van maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze adresseren aan de Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden Het is ook mogelijk per e-mail te reageren door uw zienswijze te sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Archeologie’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team Stadsruimte, tel. (071) 5165232.

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van de herziening van het bestemmingsplan Archeologie.

Beschikbaarheid en te koop

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan Archeologie zijn digitaal (in pdf)  beschikbaar op de website van de gemeente Leiden www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is het ontwerpbestemmingsplan Archeologie verkrijgbaar (boek € 15,– en de plankaart € 10,– per stuk).

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden. tel. (071) 5165502, geopend: maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur, e-mail: service.bowo@leiden.nl

Naar boven