stcrt-2009-19615-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III, 1e partiële herziening’, Almere Buiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied ‘De Vaart I, II en III, 1e partiële herziening’ een nieuw bestemmingsplan is voorbereid.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken, met ingang van maandag 21 december 2009 tot en met maandag 1 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage

Het bestemmingsplan betreft de reparatie van het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III’ van 25 november 2008. Bij de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III’ door de provincie is goedkeuring onthouden aan de bedrijfsbestemming op het perceel Dukdalfweg 41. Reden was dat de externe veiligheidssituatie rond dit perceel niet juist was geregeld, de externe veiligheidscontouren zijn aanzienlijk te ruim op de plankaart gezet. Met als gevolg dat andere bedrijven mogelijk onnodig beperkt zouden worden in hun mogelijkheden. Echter, er is gebleken dat de contouren op het eigen terrein en op het openbaar gebied zijn gelegen waar sowieso geen kwetsbare of beperkt kwetsbare objecten geplaatst mogen worden.

In de partiële herziening zal er op het perceel Dukdalfweg 41 opnieuw de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden B II’ gelden. Hierover is al een volledige procedure met inspraakmogelijkheid gehouden in het kader van het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III’. Daarom heeft het College besloten af te zien van de inspraakprocedure voor de partiële herziening.

Naast de reparatie met betrekking tot het perceel Dukdalfweg 41, is van de gelegenheid gebruik gemaakt het bestemmingsplan ‘De vaart I, II en III’ in overeenstemming te brengen met de in juni vastgestelde Archeologische Beleidskaart van Almere. Daarbij zijn tevens enkele kleine aanpassingen in het voorschrift betreffende de bescherming van archeologische waarden aangebracht.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Almere indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: De gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. Ontwerpbestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III, 1e partiële herziening’.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen, dat kan via de ambtelijke dienst, Dienst Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (DSO/ROM). In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met het secretariaat DSO/ROM op telefoonnummer (036) 548 41 93. Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u ook naar dit telefoonnummer.

De ingebrachte zienswijzen worden zo nodig in het vast te stellen bestemmingsplan verwerkt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is vanaf maandag 21 december 2009 digitaal in te zien op www.almere.nl.

Naar boven