stcrt-2009-19609-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Heinis 1 en 1a Rosmalen’

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Heinis 1 en 1a Rosmalen’ met bijbehorende stukken met ingang van 21 december 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Rijkswaterstaat gaat de Zuid-Willemsvaart omleiden ten oosten van 's-Hertogenbosch. Tegelijkertijd wil de gemeente 's-Hertogenbosch de Rosmalense Aa inrichten als ecologische verbindingszone. Ter plaatse van de woning van de heer Van den Oetelaar aan de Heinis 1a in Rosmalen, is deze omleiding gepland. Op deze locatie is momenteel het (voormalige) agrarische bedrijf van de familie Van den Oetelaar gevestigd. De bestaande woning wordt gesloopt en circa 100 meter in oostelijke richting verplaatst.

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft te kennen gegeven om, onder voorwaarden, in principe medewerking te willen verlenen aan de bouw van de woning op bedoeld perceel, in combinatie met de sloop van de stallen en beëindiging van de agrarische bedrijfsvoering ter plaatse. De vigerende agrarische bestemming wordt gewijzigd in een woonbestemming. De te bouwen woning en schuur kunnen op basis van het vigerende bestemmingsplan niet worden gebouwd, aangezien deze buiten het bouwblok komen te liggen en niet overeenkomstig de agrarische bestemming van de gronden zijn. Daarom moet voor het initiatief een aparte planprocedure worden gevoerd, in de vorm van een partiële herziening van het bestemmingsplan.

Iedereen kan gedurende bovengenoemde termijn hieromtrent een zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij de gemeenteraad van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. Als u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met J. Blonk van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 96 13.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 18 december 2009.

Naar boven