Besluit Wet bescherming Antarctica

De teammanager uitvoering van Dienst Regelingen laat namens de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer weten dat de volgende (ontwerp-)besluiten zijn genomen.

Welke aanvragen zijn ontvangen?

ANT/09/003 (Definitief besluit)

Op 7 augustus 2009 is van de heer Van Heugten een vergunningsaanvraag op grond van de Wet bescherming Antarctica ontvangen. De aanvraag heeft betrekking op de inventarisatie van en onderzoek naar in het Antarctische gebied voorkomende Mollusca. De vergunning is aangevraagd voor de periode van 23 januari 2010 tot en met 1 februari 2010.

U kunt in beroep gaan tegen dit besluit bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Reageer uiterlijk zes weken na deze publicatie. Geef wel aan waarom u in beroep gaat. Kijk voor de griffiekosten op www.raadvanstate.nl.

ANT/09/005 (Ontwerpbesluit)

Op 15 oktober 2009 is van Waterproof Expeditions een vergunningsaanvraag op grond van de Wet bescherming Antarctica ontvangen. De aanvraag heeft betrekking op het ondernemen van twee toeristische expedities naar het Antarctisch schiereiland. De vergunning is aangevraagd voor de periode van 12 februari 2010 tot en met 10 maart 2010.

Twee dagen na deze bekendmaking kunt u het ontwerpbesluitinzien gedurende zes weken. U kunt op afspraak terecht bij Dienst Regelingen in Den Haag. U heeft gedurende deze zes weken de tijd om een schriftelijke of mondelinge gemotiveerde zienswijze in te dienen. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan Dienst Regelingen, Vergunningen en Ontheffingen Uitvoering, Postbus 19530, 2500 CM Den Haag. Vermeld in uw zienswijze om welk besluit het gaat.

Hoe verloopt de procedure?

Op deze aanvragen beslist de teammanager Uitvoering van Dienst Regelingen namens de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De teammanager Uitvoering van Dienst Regelingen is van plan de vergunning toe te kennen. Deze aanvragen doorlopen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en afdeling 13.2 van de Wet milieubeheer.

Wilt u meer informatie?

Wilt u een mondelinge toelichting, buiten kantooruren het besluit bekijken of kopieën hiervan ontvangen? Bel dan met de heer E. Wesseling van Dienst Regelingen: (070) 378 66 90 (op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur).

Naar boven