stcrt-2009-19604-001.png Ontwerp bestemmingsplan Watercompensatie

Op 15 december 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerp bestemmingsplan Watercompensatie vast te stellen. Het college stelt hiermee eenduidige en uniforme regelgeving vast omtrent de wijze van compensatie in open water, bij het verharden van oppervlakten. Dit geldt voor vijf bestemmingsplannen van de gemeente Leiden: Leiden Zuidwest, Merenwijk, Leiden Stationsgebied Stadszijde, Leiden Noord en Leiden Oost. Tevens heeft het college van B en W besloten op basis van artikel 2, lid 3 van de inspraakverordening het ontwerp bestemmingsplan niet als voorontwerp ter inzage te leggen. Dit omdat het bestemmingsplan Watercompensatie een vertaling is van vigerend beleid van Hoogheemraadschap van Rijnland naar bestemmingsplannen die voor uniformiteit zorgen, en omdat de bestaande regels in deze bestemmingsplannen minder stringent worden gemaakt.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan Watercompensatie zal conform het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf maandag 21 december 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), van maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan de Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden Het is ook mogelijk per e-mail te reageren door uw zienswijze te sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Water’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team Stadsruimte, tel. (071) 5165232.

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van het ontwerp bestemmingsplan Watercompensatie.

Beschikbaarheid

De bestanden van het ontwerp bestemmingsplan Watercompensatie zijn digitaal (in pdf) beschikbaar op de website van de gemeente Leiden www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is het ontwerp bestemmingsplan Watercompensatie verkrijgbaar (boek € 15,– en de plankaart € 10,– per stuk).

Informatie

Nadere informatie bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden, tel. (071) 5165502, maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur, e-mail: service.bowo@leiden.nl

Naar boven