stcrt-2009-19591-001.png Ontwerpbesluiten vergunningen Wm/Wvo, Bunker Service Harlingen BV, op- en overslagplaats van gasolieproducten en opslag smeermiddelen in de Eemshaven

Bunker Service Harlingen BV te Harlingen heeft het voornemen om aan de Borkumweg 25 te Eemshaven een op- en overslagplaats van gasolieproducten en een opslag van smeermiddelen te realiseren.

Voor het oprichten en in werking hebben van deze inrichting zijn vergunningen in het kader van de Wet milieubeheer (Wm) en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) noodzakelijk.

Het bevoegd gezag in het kader van de Wm-vergunning is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond. In het kader van de Wvo-vergunning is de Minister van Verkeer en Waterstaat, in casu Rijkswaterstaat Noord-Nederland, het bevoegd gezag. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond treden op als coördinerend bevoegd gezag.

Het college van burgemeester en wethouders en Rijkswaterstaat Noord-Nederland zijn van plan, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, de vergunningen te verlenen.

Reacties

Vanaf vrijdag 18 december 2009 tot en met donderdag 28 januari 2010 liggen de ontwerpbesluiten en bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis van de gemeente Eemsmond, Hoofdstraat-West 1 te Uithuizen.

Belanghebbenden kunnen in deze periode schriftelijk hun zienswijzen omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen.

Ook is het mogelijk over de ontwerpbesluiten van gedachten te wisselen met vertegenwoordigers van de gemeente Eemsmond, Rijkswaterstaat Noord-Nederland en/of de vergunningaanvrager. Tot en met donderdag 21 januari 2010 kunt u hiervoor een verzoek indienen bij de afdeling Milieu van de Regioraad Noord-Groningen (tel. 0595-415264). Tijdens de gedachtewisseling kunt u eventueel mondelinge zienswijzen inbrengen.

Inlichtingen

Voor technisch-inhoudelijke informatie kunt u wat betreft de Wm-vergunning contact opnemen met de afdeling Milieu van de Regioraad Noord-Groningen (tel. 0595-415264) en voor de Wvo-vergunning met de heer J. de Wit van Rijkswaterstaat Noord-Nederland (tel. 058-2344407).

Naar boven