stcrt-2009-19579-001.png Ontwerpbestemmingsplan Verlengde Veilingroute en Zuidelijke Randweg − Naaldwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westland maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Verlengde Veilingroute en Zuidelijke Randweg Naaldwijk vanaf 18 december 2009 gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Het plangebied strekt zich uit van de bocht in de Veilingroute bij het recreatiegebied Wollebrand tot de Galgeweg ter hoogte van de Monnikenlaan. Tussen de Veilingroute en de Burgemeester Elsenweg ligt het plangebied ten zuiden van Oostwatering en tussen de Burgemeester Elsenweg en de Galgeweg ten noorden van de Monnikenlaan.

De aanleg van de Verlengde Veilingroute en de Zuidelijke Randweg Naaldwijk maakt onderdeel uit van het oorspronkelijke 3-in-1 project, dat tevens reconstructie van het knooppunt Westerlee en de aanleg van de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland inhoudt. Voor het 3-in-1 project is in 2000 een milieueffectrapport opgesteld. Het milieueffectrapport is voor het bestemmingsplan Verlengde Veilingroute en Zuidelijke Randweg Naaldwijk getoetst aan de actualiteit en toegespitst op het onderhavige plangebied. De resultaten hiervan zijn in het bestemmingsplan opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan op een aantal punten aangepast. De belangrijkste aanpassing heeft plaatsgevonden ter plaatse van de aansluiting van de Verlengde Veilingroute en de bestaande Veilingroute/Lange Broekweg. De Lange Broekweg zal voor autoverkeer aan de noordzijde worden afgesloten en alleen voor het langzaam verkeer worden gebruikt door middel van de aanleg van een fietstunnel onder de Verlengde Veilingroute. De rotonde zal tevens worden aangesloten op de nieuwe Lange Broekweg, waarmee een verbinding richting De Lier ontstaat. Doorgaand autoverkeer uit De Lier wordt via de rotonde aangesloten op de Veilingroute en Verlengde Veilingroute.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Serviceloket in het gemeentekantoor te ’s-Gravenzande (Van Geeststraat 1). Openingstijden:

  • maandag van 11.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

  • dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

U kunt de stukken ook inzien op www.gemeentewestland.nl → Wonen en Leven → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen.

Zienswijze naar voren brengen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging kan door eenieder een zienswijze naar voren worden gebracht over het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan zowel schrijftelijk als mondeling.

Schriftelijk: Aan de gemeenteraad van Westland, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk, onder vermelding van Ontwerp bestemmingsplan Verlengde Veilingroute en Zuidelijke Randweg Naaldwijk;

Mondeling: Door contact op te nemen met de behandeld ambtenaar via telefoonnummer 0174-672356.

Naaldwijk, 17 december 2009

Burgemeester en wethouders van Westland,

de secretaris,

M. van Beek.

De burgemeester,

J. van der Tak.

Naar boven