stcrt-2009-19512-001.png Ontwerpbestemmingsplan Maarssen-Dorp woongebied

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Maarssen-Dorp een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard en heeft betrekking op de (grotendeels naoorlogse) woonwijken binnen Maarssen-Dorp gelegen rondom het historische centrum. Onder het gebied Maarssen-Dorp valt in het zuidwesten de wijk Zandweg Oostwaard. De Zuilense Ring en de daarnaast liggende busbaan vallen eveneens binnen het plangebied en vormen de zuidoostelijke grens. Meer in het westen sluit het plangebied aan op de historische bebouwing van Maarssen, noordwaarts bij de Vechtzone langs de Diependaalsedijk en geheel noordelijk is er een afronding in de woonbebouwing van Zogwetering, tegen de Machinekade. Aan de noordoostzijde van het Maarssense woongebied is er een strakke grens bij het water Zogwetering, waarachter landbouwgrond ligt. De nieuwe wijk Maarssenbrug valt ook binnen het plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Maarssen-Dorp woongebied’ en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 18 december 2009 tot en met 28 januari 2010 zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn wordt eenieder in de gelegenheid gesteld bij voorkeur schriftelijk (geen email) een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Op donderdag 14 januari 2010 is er een inloopbijeenkomst in de kantine van het gemeentekantoor. De inloopbijeenkomst begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Maarssen, Postbus 11, 3600 AA Maarssen, o.v.v. ontwerpbestemmingsplan ‘Maarssen-Dorp woongebied’. Indien u uw zienswijze mondeling wilt indienen, verzoeken wij u contact op te nemen met S. de Graaff onder telefoonnummer 0346 594465.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u op de navolgende locaties raadplegen:

  • Gemeentelijke internetsite www.maarssen.nl, inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan Maarssen-Dorp woongebied;

  • Klantenservice van de centrale balie tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor. Als u de afzonderlijke bijlagen wilt inzien moet u hier expliciet om vragen.

Naar boven