stcrt-2009-19498-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oss – 2010’

Inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Oss – 2010’ met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 24 december 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken ook vinden op de gemeentelijke website ‘www.oss.nl/buitengebied’.

Het bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente en geeft regels over de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van dat gebied. Het bestemmingsplan is onder meer gebaseerd op de ontwikkelingsvisie ‘Buitengebied in beweging’, die de gemeenteraad in september 2008 heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan is, mede naar aanleiding van inspraakreacties en overleg met andere instanties, op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 25 mei 2009 ter inzage heeft gelegen. Er zijn bijvoorbeeld enkele nieuwe concrete ontwikkelingen opgenomen, die voorzien zijn van een ruimtelijke onderbouwing. Het betreft projecten op de volgende adressen:

  • Dorpenweg 31 in Deursen-Dennenburg (woningbouw),

  • Rijnstraat 10 in Herpen (woningbouw),

  • Ossestraat 6 in Macharen (vergroting agrarisch bouwvlak),

  • Berghemseweg 18 in Herpen (vergroting agrarisch bouwvlak),

  • Oijenseweg 284 in Oss (vergroting agrarisch bouwvlak) en

  • Spaanderstraat 96 in Berghem (herinrichting transportbedrijf).

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijk kunt u uw zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 5340 BA, Oss, ter attentie van de afdeling SROL, onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan buitengebied’.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw I. van Erp, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag, telefoon [0412] 629 817.

U wordt vriendelijk verzocht om bij uw (schriftelijke of mondelinge) zienswijze aan te geven of u uw zienswijze mondeling nader wilt toelichten voor een commissie die bestaat uit drie gemeenteraadsleden. Deze commissie zal hiervoor hoorzittingen houden, naar verwachting in maart 2010. Per zienswijze is één kwartier beschikbaar voor een mondelinge toelichting. U bent niet verplicht om uw zienswijze mondeling toe te lichten. Indien u bij het naar voren brengen van een zienswijze niet aangeeft dat u gehoord wilt worden, zult u geen uitnodiging voor een hoorzitting ontvangen.

Naar boven