stcrt-2009-19496-001.png Uitwerkingsplan EKP goedgekeurd

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken ingevolge het bepaalde in artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 3 december 2009, verzonden 4 december 2009, het besluit van burgemeester en wethouders van 23 oktober 2007 tot vaststelling van het Uitwerkingsplan EKP opnieuw hebben goedgekeurd. Een eerder goedkeuringsbesluit Uitwerkingsplan EKP van 8 januari 2008 is op 18 februari 2009 door de Raad van State vernietigd wegens een motiveringsgebrek.

Het Uitwerkingsplan EKP is een uitwerking van het bestemmingsplan Pijlslaan e.o.

Het gebied waarop dit Uitwerkingsplan EKP betrekking heeft wordt globaal omsloten door de Westergracht, het spoor, de garagebedrijven aan de Eysinkweg en de Van Oosten de Bruijnstraat. Het Uitwerkingsplan EKP dient als basis voor een nieuwe invulling van het voormalig PTT-Expeditieknooppunt (EKP) aan de Westergracht. Er komt een buurtwinkelcentrum met daarin onder meer winkels, woningen en kantoren. De heringerichte sportvelden aan de Van Oosten de Bruijnstraat zijn eveneens overgenomen in dit Uitwerkingsplan EKP.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het Uitwerkingsplan EKP, het bestemmingsplan Pijlslaan e.o. liggen met daarbij behorende relevante stukken met ingang van de dag van deze publicatie gedurende zes weken ter inzage bij de Publieksdienst van de gemeente Haarlem, afdeling Dienstverlening, Zijlsingel 1. Dit loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdagen is het loket geopend van 9.00 tot 20.00 uur.

Tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten inzake het Uitwerkingsplan EKP kunnen belanghebbenden gedurende de periode dat het besluit en stukken terinzageliggen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Na afloop van de beroepstermijn treedt het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie daarover kunt u vinden op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

Naar boven