stcrt-2009-19473-001.png Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Plangebied ‘Buurse Zuid’

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Haaksbergen op 16 december 2009 op grond van het bepaalde in artikel 3 Wvg hebben besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10−24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden die zijn gelegen in het plangebied ‘Buurse-zuid’. De percelen in het plangebied ‘Buurse Zuid’ zijn globaal gelegen tussen de Alsteedseweg, de Broekheurnerweg en De Noor. De aanwijzing heeft als planologische basis het op 16 december 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buurse Zuid’. De gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 3 november 2009.

Inwerkingtreding

Dit raadsbesluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant van 17 december 2009, te weten op 18 december 2009. Het raadsbesluit vervalt van rechtswege tien jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan.

Aanbiedingsplicht

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit genoemde gronden, wanneer zij hun gronden danwel de daarop gevestigde zakelijke rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Haaksbergen te koop aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Inzage

Teneinde te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt met ingang van heden het raadsbesluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening van aangewezen percelen voor eenieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Haaksbergen aan de Markt 3 te Haaksbergen. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Als u het niet eens bent met dit raadsbesluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Haaksbergen, adres: Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering).

Indien bezwaar is gemaakt en indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Almelo.

Ten slotte kan degene die een recht heeft op aangewezen gronden uit hoofde van eigendom of een beperkt recht op grond van artikel 8 lid 2 Wvg bij burgemeester en wethouders een aanvraag indienen tot intrekking van het besluit tot aanwijzing.

Haaksbergen, 17 december 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen,

I.C. Seuters-Koopman,

secretaris.

K.B. Loohuis,

burgemeester.

Naar boven