stcrt-2009-19468-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Catharijnesingel’ en ontwerpbouwvergunning Vredenburgknoop en Knipstraatbrug

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan ‘Catharijnesingel’ inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerpbouwvergunning voor de Vredenburgknoop en de Knipstraatbrug.

Ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt het herstel van de Catharijnesingel en de daarbij behorende multimodale verkeersknooppunten planologisch-juridisch mogelijk. Het plan richt zich op het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Catharijnesingel’ is gelegen in het gebied tussen het stationsgebied Hoog Catharijne en de historische binnenstad en bestaat uit de huidige Catharijnebaan, Catharijnesingel, Catharijnekade, Rijnkade en Willemsplantsoen.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Verordening over het coördineren van besluit en zorg (Coördinatieverordening Gemeente Utrecht) maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bouwaanvraag voor de Vredenburgknoop en de Knipstraatbrug gecoördineerd te behandelen (BV20907245).

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften), een verbeelding (plankaart) en bijlagen en de ontwerpbouwvergunningen inclusief de bijlagen liggen met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken, dus tot en met 27 januari 2010, ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en

zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan, de bouwaanvragen en de ontwerpbouwvergunning zijn ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Dit geldt niet voor de bij de ontwerpbouwvergunning behorende bouwtekeningen. Deze zijn wel op vermelde locaties in te zien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbouwvergunning indienen. U kunt geen zienswijzen indienen via de e-mail.

Zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan:

U kunt uw zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan zenden aan:

De gemeenteraad van Utrecht

t.a.v. Stadsontwikkeling

Afdeling Stedenbouw en Monumenten

T.a.v. de heer mr. P. Meijer

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

Onder vermelding van: ‘OBP Catharijnesingel’.

Zienswijzen ten aanzien van de gecoördineerde aanvraag/ontwerpbouwvergunning

U kunt uw zienswijzen met betrekking tot de gecoördineerde aanvraag/ontwerpbouwvergunning richten aan:

College van Burgemeester & wethouders

p/a StadsOntwikkeling

T.a.v. de heer mr. P. Meijer

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

Onder vermelding van: 'OBV Catharijnesingel'.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

Naar boven