stcrt-2009-19431-001.png Kennisgeving bestemmingsplan ‘Pendrecht’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 18 december 2009 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 28 januari 2010) het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Pendrecht’ met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage ligt bij:

  • het City Informatie Centrum, Coolsingel 197 (maandag van 13.00 uur tot 16.30; overige werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur), bereikbaar op telefoonnummer 14010;

  • de secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11.

Op vrijdag 25 december 2009 (1e Kerstdag) en vrijdag 1 januari 2010 ( Nieuwjaarsdag) zijn het City Informatie Centrum en de deelgemeente gesloten.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.wonen.rotterdam.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat – globaal bezien – begrensd wordt door de Oldegaarde in het noorden, de Zuiderparkweg in het oosten, het metro/sneltramtracé van de Erasmuslijn in het zuiden en de Groene Kruisweg in het westen.

Het plan beoogt de actualisering van de ter plaatse vigerende bestemmingsplannen; het is deels conserverend van aard en voorziet mede in een herstructurering van bestaande woonbuurten.

De herstructurering vindt met name plaats in het gebied ten zuiden van de Sliedrechtstraat. Het betreft voornamelijk nieuwbouw van laagbouw woningen; gestapelde woningen komen aan de Burghsluissingel. Aan de Slinge, ter hoogte van de Ooltgensplaatweg, kan een bouwplan worden gerealiseerd voor woningen en kantoren. Verder kan aan de Sommelsdijkstraat een kinderopvang worden gerealiseerd, terwijl aan de Sliedrechtstraat een bestaand medisch sociaal centrum kan worden vergroot.

Verder bevat het plan enige wijzigingsbevoegdheden:

  • a. op basis van wijzigingsbevoegdheid 1 kunnen ten zuiden van de Abbenbroekweg woningen worden gerealiseerd, alsmede maatschappelijk en recreatieve voorzieningen;

  • b. op basis van wijzigingsbevoegdheid 2 kan de Tiengemetensingel worden verlengd;

  • c. op basis van wijzigingsbevoegdheid 3 kunnen aan de Slinge, ter hoogte van de Melissantstraat werkwoningen worden gerealiseerd.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur dS+V, RO/bestemmingsplannen, postbus 6699, 3002 AR Rotterdam.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden van maandag t/m donderdag via telefoonnummer 010-4894165.

Rotterdam, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven