stcrt-2009-19383-001.png Bestemmingsplan Treebeek-Centrum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 8 december 2009 het bestemmingsplan Treebeek-Centrum gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de vernieuwing van het centrum van de wijk Treebeek.

De raad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht met betrekking tot de verbeelding, de regels en de toelichting. Het betreffen voornamelijk kleine tekstuele wijzigingen, zoals opgenomen in de bij het raadsvoorstel behorende Nota van wijzigingen.

Het vastgestelde bestemmingsplan Treebeek-Centrum ligt met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken ter inzage. Het vastgestelde plan kan gedurende de openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1), alsmede in de openbare bibliotheek (Rumpenerstraat 147).

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.brunssum.nl onder het kopje ‘Stad en leefomgeving’, daarna ‘Ruimtelijke ordening’ en dan ‘Bestemmingsplannen’.

Gedurende de periode van terinzageligging (tot en met 27 januari 2010) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het bestemmingsplan Treebeek-Centrum treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Brunssum, 16 december 2009

Naar boven