Bekendmaking verlening wijzigingsvergunning verdiepen vaargeul Vossemeer

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij besluit van 7 december 2009, met kenmerk PAI 9694a-3, is ingevolge de Ontgrondingenwet een wijzigingsvergunning verleend aan:

  • Zandexploitatiemaatschappij de Vries & van de Wiel B.V. te Schagen voor het wijzigen van de ontgrondingsvergunning van 28 augustus 2002 met kenmerk PAI 9694a. Het betreft het verdiepen van een deel van de vaargeul in het Vossemeer door middel van het winnen van zand/baggerspecie.

Deze wijziging heeft betrekking op het verlengen van de geldigheidsduur van de vergunning voor de duur van circa 7 jaar, het extra winnen van een hoeveelheid zand van 250.000 m3 en de wijze van afvoeren van het gewonnen materiaal. Tevens is de vergunning geactualiseerd.

Terinzagelegging

Het besluit van Zandexploitatiemaatschappij De Vries & van de Wiel B.V., alsmede andere van belang zijnde stukken liggen tot en met 27 januari 2010 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • in het kantoor van Rijkswaterstaat IJsselmeergebied, Zuiderwagenplein 2 (‘Smedinghuis’) te Lelystad;

  • in het gemeentehuis van de gemeente Dronten, De Rede 1 te Dronten.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan van 17 december 2009 tot en met 27 januari 2010 door degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen tegen het ontwerp van het besluit naar voren heeft gebracht.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, met ten minste een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

Het besluit wordt op 28 januari 2010 van kracht tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van voornoemde afdeling.

Het besluit wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven.

Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ontwerpvergunning kan men zich wenden tot de heer W. Wester van de afdeling WSV van Rijkswaterstaat IJsselmeergebied, telefoon 0320-29 74 39.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de Directeur Water en Scheepvaart,

J.A.Th. Daams.

Naar boven