stcrt-2009-19360-001.png Ontwerp Facetbestemmingsplan Zone industrielawaai Nijverkamp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 17 december 2009 het ontwerp facetbestemmingsplan ‘Geluidszone industrielawaai Nijverkamp’ ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Voor een deel van het bedrijventerrein Nijverkamp is een nieuwe geluidszonering bepaald. Om in de toekomst met deze nieuwe geluidszonering te kunnen werken bij (onder andere) het verlenen van milieuvergunningenvoor bedrijven, moet de zonegrens in bestemmingsplannen worden vastgelegd.

Het facetbestemmingsplan is gericht op een planologische regeling voor een deel van de nieuwe zonegrens rondom het gezoneerde bedrijventerrein.

De gevolgen van het bestemmingsplan zijn beperkt. Het plan regelt alleen dat de nieuwe geluidszone planologisch wordt vastgelegd zodat er straks mee gewerkt kan worden. Het plan heeft geen gevolgen voor de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van de gronden binnen de zonegrens.

Ter inzage

Het plan met bijlagen liggen met ingang van donderdag 17 december 2009 gedurende 6 weken ter inzage bij:

  • het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

  • de VROM-balie van het gemeentehuis Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75, Rhenen.

    Het gemeentehuis Rhenen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Website

Ook op de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende onderzoeksrapporten inzien bij het thema ‘Bestuur en organisatie’, onder het kopje ‘Bekendmakingen’.

Reageren

Tot 28 januari 2010 kan eenieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk, via de e-mail of mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

E-mail

Uw zienswijze kunt u richten aan de raad van de gemeente Veenendaal en sturen aan: info@veenendaal.nl.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met Erik Groen in ‘t Wout van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 778.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan kunt u eveneens contact opnemen met Erik Groen in ‘t Wout van de afdeling Stadsontwikkeling via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven