stcrt-2009-19355-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kern Stein: woningbouw Kruisstraat 67 c.a.’

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 december 2009 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kern Stein: woningbouw Kruisstraat 67 c.a.’ heeft vastgesteld.

Het voorliggende bestemmingsplan regelt de bouwmogelijkheid voor twee vrijstaande woningen op de percelen, kadastraal bekend gemeente Stein, sectie D, nummers 4091 (ged.), 3562 (ged.) en 3563 (ged.) en lokaal bekend Kruisstraat 67 c.a. te Stein en regelt tevens de middels toepassing van artikel 19 van de voormalige WRO vergunde woningsplitsing van het pand Kruisstraat 67, alwaar in twee gestapelde woningen worden gerealiseerd. Deze laatstgenoemde ontwikkeling wordt in dit plan beschouwd als een bestaande situatie, die in dit plan van een definitieve juridische regeling wordt voorzien. In de juridische regeling voor dit pand wordt tevens de mogelijkheid geboden de gesplitste woningen (thans gestapelde woningen) te vervangen door twee gestapelde woningen (nieuwbouw) of door één grondgebonden woning. De ontsluiting van de vrijstaande woningen op de Kruisstraat wordt in dit plan eveneens planologisch-juridisch geregeld. Met deze partiële herziening wordt de (her)ontwikkeling van deze locatie afgerond.

Wijziging

Bij de vaststelling is een wijziging ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan aangebracht. In de toelichting van het bestemmingsplan zijn, ter verduidelijking, de woningplattegronden van het bouwkundig ontwerp opgenomen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan (inclusief raadsbesluit) ligt vanaf donderdag 17 december 2009 tot en met woensdag 27 januari 2010 ter inzage tijdens de openingstijden:

  • in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein.

  • Tevens is het bestemmingsplan alsmede het raadsbesluit digitaal te raadplegen via www.gemeentestein.nl (actueel ➔ bekendmakingen ➔ bestemmingsplan).

  • Gedurende voormelde termijn van 6 weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

    • degene die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht bij de gemeenteraad;

    • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede

    • degene die aanwijsbaar belanghebbend is geworden als gevolg van de wijzigingen welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 16 december 2009

Burgemeester en Wethouders van Stein,

A.C.M. Barske,

burgemeester.

M.M.H. Bisschops,

secretaries.

Naar boven