stcrt-2009-19344-001.png Ontwerpbestemmingsplan Digit Parc

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat van donderdag 17 december 2009 tot en met woensdag 27 januari 2010 het ontwerpbestemmingsplan Digit Parc ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een hoogwaardig bedrijvenpark in een parkachtige omgeving in het gebied bekend als de Posthoorn. Uitgegaan wordt van de ontwikkeling van in totaal 75000 m2 meter bebouwing waarvan 15000 m2 voor kantoren is bestemd. Het plangebied ligt aan de noordoostzijde van Breda en wordt begrensd door de Nieuwe Kadijk, de spoorbaan Breda–Tilburg en de Oosterhoutseweg.

Zienswijzen

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en mondeling uw zienswijze op het bestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH, Breda. U kunt ook op werkdagen een afspraak maken om uw mondelinge zienswijze in te dienen via telefoonnummer (076) 5299167.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via: ‘Direct naar:’ bestemmingsplannen. Bovendien ligt het ontwerpbestemmingsplan gedurende bovengenoemde periodeter inzage bij de infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10.

Wet geluidhinder

Binnen het plangebied Digit Parc is het met een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid gecreëerd om de bestemming te wijzigen in de bestemming ‘Wonen’ voor de bouw van enkele extra woningen in het gebied. De gewenste woningen liggen aan de Oosterhoutseweg en de Parallelweg en langs de spoorlijn Breda–Tilburg. De voorkeursgrenswaarde op de gevels van de nieuwe woningen wordt door het verkeer en of het treinlawaai overschreden. Daarom is ook een ontheffing voor een hogere voorkeursgrenswaarde noodzakelijk.

Terinzagelegging ontwerpbeschikking

Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ligt in dit kader ter inzage tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan Digit Parc. Ook tegen dit ontwerpbesluit kunnen zienswijzen worden ingediend binnen de terinzagetermijn van 6 weken als hiervoor aangegeven bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Het ontwerpbesluit alsmede het akoestisch onderzoek liggen gedurende bovengenoemde periodeter inzage op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl/bestemmingsplannen. Bovendien zijn de stukken in te zien bij de infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.

Breda, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders van Breda,

P.A.C.M. van der Velden,

burgemeester.

N. van Mourik,

secretaris.

Naar boven