stcrt-2009-19334-001.png Bekendmaking ingevolge artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Achtersluispolder’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en in samenhang met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat met ingang van 17 december 2009 het ontwerpbestemmingsplan Achtersluispolder voor een periode van zes weken ter inzage ligt. Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan digitaal worden ingezien.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gehele bedrijventerrein ‘Achtersluispolder’ te Zaandam en de sport- en recreatiestrook ten noorden daarvan. Het plangebied wordt begrensd in het noorden door de Dr. J.M. den Uylweg, de Thorbeckeweg en de westlus van de A8 en in het zuiden door de gemeentegrens met Amsterdam. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door het midden van Zijkanaal G en in het oosten begrensd door de gemeentegrenzen met Amsterdam (midden Zijkanaal H) en Oostzaan.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan is het tot stand brengen van een geactualiseerd juridisch planologisch kader, ter vervanging van tien verouderde bestemmingsplannen voor de Achtersluispolder.

Tevens maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad bekend dat geen exploitatieplan voor dit bestemmingsplan wordt vastgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd op grond van artikel 6.12 lid 2 onder a Wro

Zienswijzenprocedure

Het ontwerpbestemmingsplan Achtersluispolder ligt vanaf 17 december 2009 zes weken, dus tot en met 27 januari 2010, ter inzage op de volgende locaties:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk,

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen op het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam.

    Openingstijden: maandag – donderdag van 08:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur en buiten kantooruren tevens op donderdagavond van 16:00–19:00 uur.

Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan digitaal worden ingezien, via de website van de gemeente Zaanstad onder http://www.zaanstad.nl/wlw/bestemmingsplannen/inzien/obp

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen bij de Gemeenteraad van Zaanstad schriftelijke of mondelinge zienswijzen jegens het ontwerpbestemmingsplan Achtersluispolder worden ingediend. Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Schriftelijke reacties kunnen onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Achtersluispolder’ gestuurd worden naar: Gemeente Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Er kunnen geen schriftelijke reacties per email ingediend worden.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met de heer A.A. Koning (projectleider ontwerpbestemmingsplan Achtersluispolder), bereikbaar via telefoonnummer 075-681 6431.

Zaandijk, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad.

Naar boven