stcrt-2009-19304-001.png Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Doenkade N209 – I’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 5 november 2009 het bestemmingsplan ‘Doenkade N209 – I’ heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 18 december 2009 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 28 januari 2010) voor eenieder ter inzage bij:

  • het servicebureau van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Melanchtonweg 100, (op werkdagen van 09.00–15.00 uur en op donderdagavond ook van 18.00–20.00 uur);

  • het City Informatiecentrum, Coolsingel 197 (op maandag van 13.00–16.30 uur; de overige werkdagen van 09.00–16.30 uur).

Let op: op feestdagen is zowel het servicebureau van de deelgemeente als het City Informatiecentrum gesloten.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.wonen.rotterdam.nl.

Het plangebied wordt (globaal bezien) aan de noordzijde begrensd door de bestaande Doenkade; de oostzijde is de gemeentegrens met de gemeente Lansingerland; in het zuiden de kruising met de Ankie Verbeek-Ohrlaan. De westkant wordt begrensd door de Doenkade komend vanaf de G.K. van Hogendorpweg.

Met het bestemmingsplan wordt beoogd de aansluiting Bergschenhoek (Boterdorpseweg/Bergweg-Zuid) te verbeteren middels een verbreding tot een profiel met twee rijstroken in beide richtingen. De verbreding is opgenomen in het Provinciale Meerjarenprogramma Infrastructuur 2003–2007 en bevindt zich in de planstudiefase. In het bestemmingsplan heeft de zone rond de Doenkade-N209 voornamelijk een verkeersfunctie gekregen. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven