stcrt-2009-19303-001.png Bestemmingsplan Landelijk gebied

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Groningen op 24 november 2009 hebben besloten om het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ gedeeltelijk goed te keuren. Het plangebied betreft het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de kernen Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Alteveer en Mussel en de bij die kernen behorende bedrijventerreinen. Met het bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en te uniformeren. Het bestemmingsplan vervangt de vier nog geldende planologische regelingen voor het gebied.

Goedkeuring onthouden

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan:

  • artikel 3.8 onder e 9 (wijziging voor de vergroting van de bedrijfsvloeroppervlakte van intensieve veehouderijen);

  • artikel 3.4.7 onder het 2e gedachtestreepje (vrijstelling voor het vergroten van het agrarisch bouwvlak);

  • artikel 5.4 onder a.7 tweede gedachtestreepje (vrijstelling voor het vergroten van het agrarisch bouwvlak);

  • artikel 3.8 onder c (wijziging voor de bouw van een mestsilo buiten het bouwvlak);

  • artikel 3.8 onder d (wijziging voor de bouw van een sleufsilo buiten het bouwvlak);

  • artikel 3.6 onder a (vrijstelling voor de plaatsing van een mestfoliebassin buiten het bouwvlak);

  • artikel 3.4 onder a.6. (vrijstelling voor de realisering van kleine veestallen buiten het bebouwingsvlak);

  • artikel 3.8 onder m (nieuwbouw van woningen direct oostelijk van de kern Kopstukken).

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Vanaf donderdag 17 december 2009 liggen het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Beroep

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een bedenking heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten. Tevens kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen die delen waaraan door Gedeputeerde Staten goedkeuring is onthouden. Ook kan bij de Voorzitter van de afdeling worden verzocht om een voorlopige voorziening. In beide gevallen is griffierecht verschuldigd.

In werking

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij door een belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven