stcrt-2009-19290-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostzeestraat 3b’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 17 december 2009 in het Stadhuis, ’s-Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostzeestraat 3b’

GMB is een afvalverwerkingsbedrijg met onder andere een vestiging aan de Oostzeestraat 3b in Zutphen. Op genoemde locatie wenst GMB haar activiteiten voor het verwerken van slib uit te breiden. Het bestemmingsplan ‘Oostzeestraat 3b’ beoogt de geplande uitbreiding planologisch juridisch mogelijk te maken. Daarnaast vormt het bestemmingsplan een nieuw, actueel planologisch juridisch kader voor de bestaande bedrijfsactiviteiten.

Plangebied

Het plangebied ligt op het bedrijventerrein ‘De Mars’. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Oostzeestraat en de RWZI Zutphen, aan de westzijde hoofdzakelijk door de Letlandsestraat, aan de noordzijde door voormalig stortplaats Fort de Pol en oostelijk door de bedrijven aan de Doggersbank te Zutphen. Het perceel ligt in het noordwesten van het industrieterrein. Het plangebied omvat tevens het huidige bedrijfsperceel van GMB.

Milieu-effectrapport (planMER)

Ter onderbouwing van de benodigde bestemmingsplanherziening is in opdracht van de initiatiefnemer (GMB Slibverwerking Zutphen BV) een milieu-effectrapport (plan-MER) opgesteld. Door het opstellen van een planMER is het mogelijk het milieubelang een volwaardige rol te laten spelen in de besluitvorming. Het planMER is gekoppeld aan het bestemmingsplan ‘Oostzeestraat 3b’.

De alternatieven in het planMER zijn beperkt tot het optimaliseren van het productieproces. Tijdens het opstellen van het planMER is gebleken dat het productieproces van GMB al dusdanig is geoptimaliseerd dat volgens de huidige technieken in dit stadium van de planontwikkeling geen verdere verbetering mogelijk is, naar aanleiding van de watertoets zal hemelwater functioneel worden gebruikt in het productieproces. Verder hebben de milieuonderzoeken ecologie en externe veiligheid geleid tot een optimalisatie van de ruimtelijke inpassing van de productieonderdelen van GMB in het plangebied.

Zienswijzen

Eenieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot en met 27 januari 2010, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Tevens kunnen gedurende voornoemde periode zienswijzen tegen het planMER schriftelijk of mondeling kenbaar worden gemaakt Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het callcenter van de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 0575-587 000. Wij verzoeken u bij het indienen van zienswijzen duidelijk te vermelden of uw zienswijzen betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan ’Oostzeestraat 3b’ en/of op het planMER.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostzeestraat 3b’ en het planMER zijn tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over de ruimtelijke plannen in Zutphen’ en dan ‘ontwerp’.

Zutphen, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven