stcrt-2009-19251-001.png Kennisgeving bestemmingsplan ‘Cool’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat het op 5 november 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Cool’ met ingang van vrijdag 4 december 2009 gedurende zes weken (dus tot en met donderdag 14 januari 2010) op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur ter inzage ligt bij het City Informatie Centrum, Coolsingel 197 (maandag van 13.00 uur tot 16.30, overige werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur), bereikbaar op telefoonnummer 14010.

Op vrijdag 25 december 2009 (1e Kerstdag) en vrijdag 1 januari 2010 (Nieuwjaarsdag) zijn het City Informatie Centrum en de deelgemeente gesloten.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.wonen.rotterdam.nl .

Het plangebied behelst het grootste gedeelte van de wijk Cool en ligt in de binnenstad van Rotterdam, op de rechter Maasoever. De wijk Cool bestaat uit drie kwartieren, te weten het Mauritskwartier, het Witte de Withkwartier en het Baankwartier. Het Mauritskwartier (Cool noord) maakt deel uit van de Centrumruit en ligt ten noorden van de Westblaak, de andere kwartieren (Cool zuid) liggen ten zuiden van deze verkeersboulevard.

Het plan wordt in het westen begrensd door de Mauritsweg en de Eendrachtsweg (de culturele as), in het noorden door de Mauritsplaats en het Schouwburgplein, in het oosten door de Karel Doormanstraat overgaand in de Westblaak en vervolgens in de Schiedamsedijk (stadsas) en in het zuiden door het Vasteland.

De gemeenteraad het plan gewijzigd vastgesteld door, onder meer, aan de in artikel 20 opgenomen wijzigingsbevoegdheid:

  • de mogelijkheid van een hotel toe te voegen en door een advies van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) als voorwaarde op te nemen.

  • aan 20.1 het volgende lid (e) toe te voegen:

    ‘Burgemeester en wethouders zijn bevoegd overeenkomstig het bepaalde in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordering het bestemmingsplan te wijzigen door ter plaatse van het Eendrachtsplein in de bestemming ‘Centrumvoorzieningen IV’ op de begane grond horeca toe te staan, met inachtneming van hetgeen terzake is opgemerkt in de toelichting in paragraaf 4.7. onder het kopje ‘Horeca in Cool’, en wanneer wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

    • de vestiging draagt bij aan de attractiviteit van het centrum;

    • de bovengelegen functies worden niet bovenmatig gehinderd.’

En de in artikel 3 primair toegestane mogelijkheid tot horeca ter plaatse van het Eendrachtsplein te laten vervallen.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunnen door degene die tijdig een zienswijze bij de raad heeft ingebracht, alsmede door een ieder die kan aantonen redelijkerwijs niet instaat te zijn geweest binnen de termijn zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen, bedenkingen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Deze bedenkingen dienen binnen bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend (adres: postbus 90602, 2509 LP Den Haag).

Ook het indienen van mondelinge bedenkingen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416930.

Aangezien de raad het plan gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp, kan voorts een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen, deze gedurende bovengenoemde termijn inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Rotterdam, 2 december 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven