stcrt-2009-19242-001.png Bestemmingsplan ‘Drielanden-West, Onderwijscluster en Blauwe Long’

De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Drielanden-West, Onderwijscluster en Blauwe Long’ vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om, vooruitlopend op de ontwikkeling van Drielanden-West, onder meer de aanleg van het noordelijke deel van het parkachtige groengebied de Blauwe Long, de bouw van een kerk en de afronding van de onderwijsvoorzieningen te realiseren. Het plangebied wordt aan de noordoost kant globaal begrensd door het deelgebied Muziekland (Tubadreef) en aan de zuidoost kant door het deelgebied Harderhout (Oldenallerhout). Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de nog te ontwikkelen wijk Drielanden-West.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, in die zin dat in artikel 4.2.2 van de planregels een maximale hoogte voor speeltoestellen (5 meter) en voor vlaggenmasten (10 meter) is opgenomen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven